Днес ресторантите отвориха врати - дългоочаквано решение за бранша, пострадал сериозно от

...
Днес ресторантите отвориха врати - дългоочаквано решение за бранша, пострадал сериозно от
Коментари Харесай

Ресторантьор: За нас е празник. Надяваме се на голяма посещаемост

 Днес ресторантите отвориха врати - дълго чакано решение за сектора, потърпевш съществено от пандемията

" За нас е празник. Развълнувани сме. Надяваме се на огромна посещаемост ", заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията в ефира на " България заран " по. 

Той акцентира, че локдаунът се е отразил доста тежко на бранша. 

" Не можехме да работим умерено - единствено с доставка по-домовете, което е доста дребен дял от нашия бизнес ", добави Петров.

Попитан дали са съгласни да работят до 50% потенциал и до 23 ч. той отговори:

Всяко нещо е доста по-добро от това да не работиш. Помощите са нищо спрямо действителното действие на едно заведение. Като първа стъпка считаме, че 23 ч. е естествен час, надяваме се да ги разхлабят поетапно ограниченията.

По думите му ще бъде персонален избор на клиентите дали ще влязат с маска или не. Служителите ще бъдат наложително с маски. Ще има дезинфектанти на входовете и на всяка маса, на която ще могат да седнат до шестима души.

" Надяваме се, че не са не запомнили клиентите ни какво е да си на ресторант. Това ще е един развой на адаптиране. С хигиена, непорочност и гостолюбие ще ги притеглим още веднъж ", каза още ресторантьорът пред Bulgaria ON AIR. 

По отношение на съкращения и напуснали чиновници по време на локдауна, Петров разяснява, че няма по какъв начин да няма предпочитание от страна на служащите да потърсят друга опция за работа.

" Колкото повече се връщаме към нормалността, толкоз повече младежи ще притеглим. Ще се опитаме да възстановим най-малко 80% от личния състав ", добави ресторантьорът. 

Той счита, че идната стъпка би трябвало да е разширяване на потенциала, а с цел да се завърти целият туристически артикул, би трябвало да бъдат отворени и вечерните клубове. 

" Ако някой е решил още веднъж да ни затваря, по-добре да не ни отварят повече, тъй като няма да има какво да се отвори ", настоя Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР